Vedtægter

Vedtægter for Grundejerforeningen "Bakkegården" Liseleje

§ 1.


Grundejerforeningens navn er “Grundejerforeningen Bakkegården”. Dens hjemsted er Liseleje.Grundejerforeningens formål er at varetage medlemmernes fælles interesse samt at påse, at de påmedlemmernes ejendom påhvilede servitutter og øvrige forpligtelser overholdes.


§ 2.


Medlemmer af grundejerforeningen er de til enhver tid værende ejere af de fra stamparcellen matr.nr. 15e og 15 bø Melby by og sogn udstykkede parceller, og med bestyrelsens tilladelse ejere af enkeltenaboparceller. Medlemskabet er pligtmæssigt i henhold til de parcellerne pålagte tinglyste servitutter.Usolgte parceller fra 15 e og 15 bø af Melby by og sogn har ikke pligt til medlemskab. Som associeredemedlemmer kan endvidere optages de til enhver tid værende ejere af strandparcellerne 15 ez, 15 l og 15cc samt ejere af parceller, der ikke er udstykket fra stamparcellerne, men i henhold til gældendeoverenskomster har tinglyst bade- og opholdsret på strandparcellerne.


§ 3.


Medlemmerne er forpligtet til at betale det på foreningens generalforsamling til enhver tid lovligt vedtagnekontingent samt alle bidrag til fælles goder, herunder bidrag til eventuel anlæggelse og vedligeholdelse afveje samt bidrag til trappe- og kystsikringsfond. Associerede medlemmer, jvf. § 2, betaler dog ikke bidragtil vedligeholdelse af veje på grundejerforeningens område.


Medlemmer, der ejer 2 eller flere grunde, skal betale fuldt kontingent for hver grund uanset omsammenskødning har fundet sted. Ved ejerskifte hæfter det indtrædende medlem for samtlige de detfratrædende medlems påhvilede forpligtelser over for foreningen.


Det fratrædende medlem har pligt til at give bestyrelsen oplysning om det indtrædende medlems navn ogadresse samt om overtagelsesdatoen senest én måned efter, at overtagelsen har fundet sted.


Kontingent og bidrag opkræves helårligt med 14 dages varsel til den 1. februar. Finder rettidig indbetalingikke sted fremsendes en ny opkrævning og der påføres et restancegebyr. Restancegebyret fastsættes afbestyrelsen. Restancer med tillæg af restancegebyrer kan inddrives ad retslig vej efter forudgåendepåmindelse om inden 8 dage at indbetale beløbet. Omkostningerne ved inddrivelsen betales afvedkommende medlem.


§ 4.


For foreningens forpligtelser hæfter medlemmerne udadtil personligt og solidarisk, dog med max. kr.5.000,- pr. parcel.


Denne hæftelse kan ikke forandres ved generalforsamlingsbeslutning.


Indbyrdes hæfter medlemmerne i forhold til antallet af medlemmernes matrikulerede ejendomme.


§ 5.


Foreningens øverste myndighed er generalforsamlingen. Ordinære generalforsamlinger afholdes i julimåned. På den ordinære generalforsamling skal foretages:


  1. Valg af dirigent.
  2. bestyrelsens beretning om foreningens virksomhed i det forløbne år.
  3. Fremlæggelse af årsregnskabet til godkendelse.
  4. Behandling af indkomne forslag.
  5. Fastsættelse af kontingent og bidrag til fonde samt administrationsvederlag.
  6. Valg af bestyrelsesmedlemmer og bestyrelsessuppleant.
  7. Valg af revisor og revisorsuppleant.
  8. Eventuelt.


§ 6.


Forslag fra medlemmerne må for at komme til behandling på den ordinære generalforsamling væremodtaget af formanden skriftligt senest 1. juni før generalforsamlingen. Eventuelle forslag medtages iindkaldelse til generalforsamling. Den ordinære generalforsamling indkaldes af bestyrelsen med mindst 3ugers varsel og ved direkte skriftlig henvendelse til alle medlemmers adresse. Indkaldelse vedfremsendelse af e-mail sidestilles med skriftlig indkaldelse. Indkaldelsen indeholder dagsorden og skalvedlægges et eksemplar af det seneste regnskab.



§ 7.


Ekstraordinære generalforsamlinger kan indkaldes, når bestyrelsen finder anledning dertil, eller når mindst1/3 af medlemmerne skriftligt har forlangt dette under angivelse af forslag til dagsorden. Senest 14 dageefter at bestyrelsen har modtaget behørig begæring om ekstraordinær generalforsamling, indvarslesmedlemmerne om generalforsamlingen med mindst 8 og højst 14 dages varsel.



§ 8.


Alle medlemmer har adgang til generalforsamlinger. Hvert matrikelnummer har én stemme, dog kun forså vidt alle forfaldne forpligtelser over for foreningen er opfyldt.

Associerede medlemmer, jvf. § 2, har dog ikke stemmeret i vejanliggender. Stemme kan afgives i henholdtil skriftlig fuldmagt, dog kan intet medlem repræsentere mere end i alt 2 stemmer. Fuldmagten afleverestil dirigenten inden afstemningen. Ordinære generalforsamlinger er beslutningsdygtige uden hensyn til, hvor mange medlemmer der er mødt, medens ekstraordinære generalforsamlinger kun erbeslutningsdygtige, såfremt mindst halvdelen af medlemmerne er repræsenteret.


Hvis en ekstraordinær generalforsamling ikke er beslutningsdygtig, påhviler det bestyrelsen, inden 14 dageat indkalde til en ny ekstraordinær generalforsamling. Denne er da beslutningsdygtig uanset antallet afrepræsenterede stemmer.


Alle sager afgøres ved simpel stemmeflerhed, dog kan lovlige forandringer i og tillæg til nuværendevedtægter kun ske, når medlemmerne i indkaldelsen til generalforsamlingen udtrykkeligt er gjortopmærksom på, at der vil blive fremsat forslag til vedtægtsændringer, og når de ¾ af de pågeneralforsamlingen repræsenterede, stemmer derfor.


Over det på en generalforsamling passerede indføres en kort beretning i en af bestyrelsen autoriseretprotokol, der underskrives af dirigenten og bestyrelsen.



§ 9.


Til ledelse af foreningens virksomhed vælges på den ordinære generalforsamling en bestyrelse 3-5medlemmer bestående af formand, kasserer, 1-3 bestyrelsesmedlemmer. Endvidere vælges 1-2bestyrelsessuppleanter.


Formand og kasserer vælges af generalforsamlingen for 2 år ad gangen, således at formanden afgår i uligeårstal, og kassereren afgår i lige årstal. De øvrige bestyrelsesmedlemmer for et år ad gangen. Bestyrelsenkan genvælges. Bestyrelsen vælger næstformand og sekretær samt et medlem til eventueltudvalgsarbejde.


Valgbar er enhver, som har skøde på en eller flere parceller eller skødehaverens ægtefælle. Hvis en parceler tilskødet flere, er kun én af disse valgbare.


Bestyrelsen afholder møder, så ofte formanden eller 2 andre medlemmer af bestyrelsen i forening kræverdet, dog mindst én gang om året. Bestyrelsen fastsætter i øvrigt selv - eventuelt ved en forretningsorden- nærmere bestemmelser om sit hverv. Bestyrelsen har ret til at antage lønnet medhjælp.


Hvis formanden får varigt forfald, fungerer næstformanden som formand frem til førstkommendegeneralforsamling. Hvis kassereren får varigt forfald, udpeger den resterende bestyrelse af afløser blandtdens medlemmer, som fungerer frem til førstkommende generalforsamling.



§ 10.


Bestyrelsen kan forpligte foreningen i alle dens anliggender. Foreningen tegnes af formanden i foreningmed et bestyrelsesmedlem. I formandens fravær af næstformanden i forening med et bestyrelsesmedlem.Ved køb, afhændelse eller pantsætning af fast ejendom eller værdipapirer samt udstedelse af gældsbevisertegnes foreningen dog af den samlede bestyrelse.


På foreningens konti inkl. Vej- og Kystfondkonti) kan bestyrelsen give fuldmagt til formanden samtkassereren til at disponere i forbindelse med foreningens drift.


Bestyrelsen har den daglige ledelse af foreningens virksomhed, herunder drift og vedligeholdelse affællesarealer og fællesanlæg, og udøver de administrative beføjelser, som er henlagt til foreningen.


Bestyrelsen tager de nødvendige initiativer til drift og vedligeholdelse mv. af foreningens fælles faciliteter,herunder veje og anlæg.Dispositioner af usædvanlig karakter samt dispositioner, som ikke kan dækkes af foreningens Vej- ogKystfondkonti, skal godkendes af generalforsamlingen inden disse kan besluttes eller sættes i værk.


Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når 3 medlemmer er til stede. I tilfælde af stemmelighed er formandensstemme afgørende, og i formandens forfald næstformandens.


Et bestyrelsesmedlem, der uden lovlig grund udebliver fra 3 på hinanden følgende møder, kan udelukkessom medlem af bestyrelsen, og suppleanten indtræder da i stedet.


De på bestyrelsesmøderne vedtagne beslutninger indføres i et skriftligt referat, der tiltrædes af mødetsdeltagere.



§ 11.


Foreningens regnskabsår er kalenderåret. Kassereren fører foreningens regnskab og indkasserer alleydelser, der er pålagt medlemmerne.Foreningens midler indsættes i bank eller sparekasse og på giro i foreningens navn. Den kontantekassebeholdning må ikke overstige 200,- kr.


Alle regningskrav på foreningen skal anvises af formanden til betaling. Til revision af foreningens regnskabvælges på den ordinære generalforsamling en revisor og en revisorsuppleant. Revisorerne afgår hvert år,men kan genvælges.


Regnskabet skal tilstilles revisoren inden 1. maj og skal være revideret såvel kritisk som talmæssigt såbetids, at en ekstrakt med revisorens påtegning kan udsendes til medlemmerne samtidig med indkaldelsentil den ordinære generalforsamling.



§ 12.


Medlemmerne har pligt til at overholde de på parcellerne tinglyste deklarationer m.v., samt det af bestyrelsen udarbejdede og til enhver tid gældende ordensreglement.



§ 13.


Foreningen kan kun opløses, når de af foreningen eventuelt optagne lån er indfriede og mod stiftelse af enny grundejerforening, der i sine vedtægter respekterer de på parcellerne tinglyste servitutter vedrørendegrundejerforening/vejlaug.


Den opløsende generalforsamlings dagsorden skal omfatte punkter om opløsning, disposition af foreningensmidler samt stiftelse af en ny grundejerforening. Endvidere er procedurereglerne de samme som de, dergælder for ekstraordinære generalforsamlinger og vedtægtsændringer.


Denne paragraf kan ikke ændres ved generalforsamlingsbeslutning.


ANMÆRKNING:


Foreningen er stiftet i henhold til en deklaration, der på foranledning af ejeren af stamparcellerne matr. nr.15 e og 15 bø Melby by og sogn er lyst servitutstiftende for parceller, udstykket fra denne ejendom.


Deklarationen kan ikke aflyses uden Halsnæs kommunes godkendelse.


Nærværende vedtægter for grundejerforeningen er vedtaget på den stiftende generalforsamling 4. juni1972 og senere revideret ved ordinære generalforsamlinger i 1973, 1993, 2007, 2012, 2015 og 2018.


Liseleje 10. juli 2022



Download vedtægterne her